Cola kutusu sayesinde 40 yıllık cinayetin gizemi çözüldü

Anderson birinci derece cinayetten suçlu bulunduğu takdirde müebbet hapis cezasıyla karşı karşıyayken 20 yıl hapis cezasından sonra şartlı tahliye de edilebilir

ABD’nin Colorado eyaletinde 40 yıldır gizemli olan cinayetin bir Coca-Cola kutusu sayesinde çözüldüğünü aktardı. Polis, Colorado eyaletindeki Cherry Hills şehrinde 40 yıl önce meydana gelen olay yerinde bulduğu bir Coca-Cola kutusu aracılığıyla genetik bilimindeki yeni teknoloji üzerinden şüpheliye ulaşmayı başardı.

Şarku’l Avsat’ın İngiliz gazetesi The Independent’dan aktardığı habere göre şüphelinin DNA testleri, United Data Connect şirketinin veri tabanında saklanan aile üyelerinin genetik bilgileriyle eşleştirilirken davanın çözülmesi için şirket, FBI ile ortak çalışma yürüttü.

Soruşturmacılar, Ağustos 1981’de Sylvia Cowell’i öldürene kadar normal bir hayat yaşayan ve 62 yaşında olarak bilinen David Anderson adlı kişinin cinayetten yargılanacağını açıkladı.

Ayrıca polisin soruşturmalarına göre öldürülen kadın evinde bıçaklanmadan önce cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

Anderson birinci derece cinayetten suçlu bulunduğu takdirde müebbet hapis cezasıyla karşı karşıyayken 20 yıl hapis cezasından sonra şartlı tahliye de edilebilir.

Şarku’l Avsat