Kral Selman video konferans aracılığıyla Bakanlar Kurulu’na başkanlık etti (SPA)

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu’ndan Husilerin tehditlerini engelleyen hava savunma kabiliyetine övgü

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, video konferans aracılığıyla Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında dün toplandı.

Bakanlar Kurulu, ülkenin hava savunma sisteminin, İran destekli terörist Husi milislerin, Suudi Arabistan’daki sivillere yönelik balistik füze ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) kullanmasını içeren tehditlerine karşı koyma ve engelleme kabiliyetine övgüde bulundu.

Toplantının başında, geçtiğimiz hafta geçirdiği başarılı apandisit ameliyatı nedeniyle Veliaht Prens Muhammed bin Selman kutlanarak, kendisine sağlık ve esenlik dilendi.

Kral Selman ise, geçtiğimiz perşembe günü ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinin içeriği hakkında bakanlara bilgi verdi.

Bakanlar Kurulu, Dünya Bankası Grubu tarafından yayınlanan ‘İş Dünyası ve Hukuk Alanında Kadın Faaliyetleri 2021’ raporunda, Suudi Arabistan’ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde kadınların güçlendirilmesi konusunda üst üste ikinci yılda elde ettiği ilerlemeden duyulan memnuniyeti ifade etti.

2030 Vizyonu kapsamında uygulanan girişimlerin, ülkenin ekonomik kalkınmasında kadınların rolünü artırmak, ülkeyi bölgesel ve küresel olarak daha rekabetçi hale getirmek için tasarlanmış yasal reformların başlatılmasına yardımcı olduğunun altı çizildi.

Toplantıda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin yerel ve uluslararası son gelişmeler, epidemiyolojik eğri ve ülkedeki virüs istatistikleri hakkında bilgiler gözden geçirildi.

Aşı tedarikinin yeniden başlaması ve yeni sevkiyatların gelmesi ışığında aşılama çalışmaları gözden geçirildi. Çeşitli bölgelerde aşının uygulanmasına yönelik açılan merkezler hakkında bakanlara bilgi verildi.

Salgınla mücadelede elde edilen kazanımları korumakla birlikte vatandaşlar ve ülkede yaşayan yabancıların sağlık ve güvenliğini korumak için alınan ihtiyati ve önleyici tedbirlere uymaya devam etmenin önemi vurgulandı.

Bakanlar Kurulu’nda ülkenin iç işlerine ilişkin bir takım kararlar da alındı.

Şarkul Avsat