Prens Faysal bin Ferhan dün Kahire’de Ahmed Ebu Gayt’tan Suudi Veliaht Prensi adına onur ödülü aldı (SPA)

Prens Muhammed bin Selman’a Arap Kalkınma Hareketi Ödülü

Arap Birliği, 2021 “Arap Kalkınma Hareketi Ödülünü” Suudi Arabistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a verdi

Ödül dün (3 Mart), Veliaht Prens Muhammed bin Selman adına Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan bin Abdullah tarafından teslim alındı.

Söz konusu durum, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt’ın Kahire ziyareti sırasında Prens Faysal bin Ferhan ile Dışişleri Bakanları seviyesinde düzenlenen Arap Birliği Konseyi’nin 155. olağan toplantısına katılma noktasında yaptığı görüşmede gerçekleşti.

Ahmed Ebu Gayt, Suudi Veliaht Prensi “milleti için çalışan bilge bir adam” olarak nitelendirdi.

Ebu Gayt yaptığı açıklamada, “Arap Birliği Yüksek Komitesi adına Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz’e Suudi Arabistan’a hizmeti nedeniyle şükranlarımızın göstergesi olarak bir ödül vermekten mutluluk ve onur duyuyorum” dedi.

Şarku’l Avsat’ın Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’dan aktardığı habere göre, açıklamada, bölgenin güvenliği, istikrarı ve refahına hizmet etme kapsamında, Veliaht Prens’in seçiminin, Suudi Arabistan ve Arap dünyasında kapsamlı kalkınma planını teşvik etme ve tüm alanlarda ortak Arap eylemini destekleme ve güçlendirme noktasında önemli bir rol oynadığını belirtildi.

“Arap Kalkınma Hareketi Ödülü”, deneyimleri yayma ve bunlardan olabildiğince geniş bir şekilde yararlanma noktasında, Arap Birliği tarafından kapsamlı olarak kalkınma alanında bilinen, somut ve etkili katkılarda bulunan öncü Arap liderlere verilen yıllık bir ödül olarak kabul edilmekte.

“Arap Kalkınma Hareketi Ödülü” her yıl Arap Birliği Genel Sekreteri tarafından ödülü kazan kişiye teslim ediliyor.

Arap Birliği bu ödül ile Arap dünyasında kalkınma alanındaki başarılı ve ilham verici modellere ışık tutarak, bunları bu alandaki ilgililere ve çalışanlara sunuyor ve onlardan aynı kapsamda yararlanmayı hedefliyor.

Şarku’l Avsat