SRMG CEO’su Cumana Raşid er-Raşid

Kadınların bakış açısından özel haberler

Suudi Arabistan’da kadın gazeteciler ve medya figürlerinden oluşan bir ekip, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla bugün Şarku’l Avsat gazetesinde tüm editoryal içeriği hazırlama görevini devraldı

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) da, bünyesindeki Şarku’l Avsat, Arab News ve Asharq News gazetelerinin yanı sıra Sayidaty ve Hia dergileri gibi medya platformları aracılığıyla ‘Kadınlardan Herkese’ isimli bir girişim başlattı.

Söz konusu girişim, 2030 Vizyonu ile uyumuyla sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde kadınların kamusal hayata aktif katılımının önemini teşvik etmeyi amaçlıyor. Ayrıca, SRMG’nin kadınların Suudi Arabistan ve tüm Arap dünyasında güçlenmeleri ve desteklenmelerine yönelik bağlılığını da yansıtıyor.

SRMG CEO’su Cumana Raşid er-Raşid konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Genel olarak Arap dünyası ve özellikle Suudi Arabistan, kadınların günlük yaşamlarımızda, iş hayatımızda, toplumumuzda, eğitimimizde, sağlık hizmetlerimizde ve diğer alanlarda oynadıkları önemli rolü gösteren ilham verici hikayeler ve yaratıcı girişimler konusunda zengindir. Bu yıl, Dünya Kadınlar Günü’nü medya platformlarımızda, her biri kendi alanında uzman olan yönetici, idari ve fonksiyonel pozisyonları üstlenebilecek niteliklere sahip kadın meslektaşlarımızla birlikte kutluyoruz.”

Arap toplumunun geçmişi, bugünü ve geleceğinde önemli roller oynayan kadınlara büyük saygı duyduklarını dile getiren er-Raşid, “Bugün Suudi kadınlar, artık her zamankinden daha fazla bir şekilde ülkemizin büyümesinin, refahının ve ilerlemesinin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Grup içinde bizler de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya tamamen hazırız” dedi.

Kadınların güçlenmesine özel önem veren SRMG, medya yöneticiliğinin yanı sıra çeşitli departmanlardaki görevleri nitelikli kadınlara emanet etti.

SRMG bünyesinde Dünya Kadınlar Günü nasıl kutlanacak?

Şarku’l Avsat

Önde gelen kadın gazeteciler, bugün Şarku’l Avsat’ın editoryal işlerini denetleyecek ve bugüne özel içerikler hazırlayacak.

Bugün gazetede özel röportajlar, başyazılar, makaleler ve dikkate değer Arap kadınları etrafında dönen, ilgi çekici ve ilham verici hikayeleri içeren haberler yer alacak.

Arap News

Arab News gazetesi, bugünü Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerindeki kadınlara odaklanan röportajlar, hikayeler ve köşe yazıları gibi özel haberlere ayırdı.

Asharq News

Al Sharq News gazetesi, gün boyunca zorluklarla mücadele eden ve haberleri ulaştırmak için büyük çaba gösteren seçkin kadın gazetecilere yer verecek.

Ayrıca alanlarında öncü olan kadınlarla röportaj yapılacak ve web sitesinde kadınlara özel bir sayfa da açılacak.

Sayidaty ve Hia dergileri

Bölgenin önde gelen bu iki dergisi, yıl boyunca Arap kadınlarına hitap eden içerikler hazırlıyor.

Sayidaty, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bugün, mücevher, moda, teknoloji, kültür, sinema ve spor alanlarında başarılı ve ilham verici kadınların röportaj ve hikayelerine yer verecek.

Hia dergisi ise, kadınların dünyaya kazandırdığı en önemli buluşlar ve yenilikleri vurguladıktan sonra dünyanın dört bir yanındaki ünlü kadın moda ikonlarını ve tasarımcılarını sayfalarına taşıyacak.

Ayrıca moda, güzellik, mücevher, sağlık, beslenme, dekorasyon, seyahat, düğün konularını içeren bölümlerde kadınlarla ilgili çok sayıda makale ve hikaye de yer alacak.

Şarku’l Avsat