Suudi Arabistan: Hac ve Umre sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlara teşvik girişimleri

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Hac ve Umre sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlar için bir dizi teşvik girişimini onayladı

Bu karar, Kral Selman’ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının bireyler, özel sektör kuruluşları ve yatırımcılar üzerindeki ekonomik etkilerini azaltmaya verdiği önem çerçevesinde alındı.

Söz konusu girişimler şunları içeriyor:

1.Mekke ve Medine’deki konaklama tesisleri, belediye ticari faaliyetlerine ilişkin ruhsat ücretlerinden bir yıl süreyle muaf tutulacaktır.

2.Mekke ve Medine şehirlerindeki konaklama tesisleri, Turizm Bakanlığı ruhsatlarını bir yıl ücretsiz olarak yeniletebilir, uzatılabilir.

3. Hac ve Umre sektöründe çalışan yabancı işçilerin ikamet yenileme ücretlerinin tahsili altı ay süreyle ertelenecek ve bir yıl içerisinde taksitle ödenecek.

4. Hacıları taşıyan tesislere ait otobüslerin ruhsatlarının geçerliliği ücretsiz olarak bir yıl uzatılacaktır.

5. Bu yıl Hac sezonunda yeni otobüsler için gümrük vergisi tahsilatı üç ay ertelenecek ve son ödeme tarihinden itibaren dört aylık bir süre boyunca taksitler halinde ödenecektir.

Suudi Arabistan hükümeti, koronavirüs salgınının bireyler, özel sektör ve yatırımcılar üzerindeki etkilerini hafifletmek amacıyla 180 milyar riyali aşan 150’den fazla girişim başlattı.

Şarku’l Avsat