Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı: Aşılara karşı alerji, aşı olmaya engel teşkil etmez

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, ülkede şu ana kadar 1.5 milyon dozdan fazla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapıldığını ve vaka sayılarındaki dalgalanmanın yakından takip edildiğini bildirdi

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali bugün düzenlediği basın toplantısında, aşılara karşı alerjinin aşı olmaya engel teşkil etmeyeceğini söyledi.

Sözcü, ülkede onaylanan aşıların mutant virüslere karşı etkinliğinin kanıtlandığını söyleyerek, iki doz arasındaki sürelerin aşı türüne bağlı olduğuna dikkati çekti.

Koronavirüse yakalanan kişilerle teması olanların evde kendilerini karantinaya alması gerektiğini söyleyen Dr. Abdulali, sürü bağışıklığının normal hayata dönüş için bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 390 kişide daha koronavirüs tespit edildiği ve ülkedeki toplam vaka sayısının 380 bin 572’ye çıktığı bildirildi.

Bakanlık tarafından bugün yapılan açıklamada, 515’i ağır hasta olmak üzere ülkedeki aktif vaka sayısının 2 bin 695 olduğu bildirildi.

Açıklamada, son 24 saatte 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybının 6 bin 539’a yükseldiği ifade edilirken, 306’sı son bir günde olmak üzere şu ana kadar toplam 371 bin 338 kişinin iyileştiği bilgisi de verildi.

Diğer yandan, Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Abdurrahman el-Hüseyin, “Denetim ekipleri, ülkenin çeşitli bölgelerindeki ihlalleri önlemek için çalışıyor. İhtiyati tedbirlere uymayan tesisleri kapattık. Önlemlere bağlılık olduğunu da gördük ve bunun devam etmesini istiyoruz” dedi.

Şarku’l Avsat