Suudi Arabistan en güvenli ve etkili aşıları seçmeye çalışıyor (SPA)

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı: Kullandığımız aşılar iki hafta sonra yüksek oranda koruma gösterdi

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Dr. Tevfik er-Rabia, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ülkede kullanılan aşıların iki hafta sonra yüksek oranda koruma gösterdiğini açıkladı

Dr. Rabia, Twitter hesabından bugün yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan’da kullanılan tüm aşılar, aşının alınmasından iki hafta sonra virüse karşı yüksek oranda koruma gösterdi. Herkese kendilerini bu tehlikeli virüsten korumak için acilen aşı yaptırmalarını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ülke genelindeki 500 merkezde aşı yaptıranların sayısı 1 milyon 706 bin 455 kişiye ulaştı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali, dün düzenlediği basın toplantısında, Suudi Arabistan’da onaylanan aşıların etkili ve güvenli olduğuna dikkati çekerek, vatandaşlara sağlıklarını ve güvenliklerini korumak amacıyla ‘Sehhaty’ uygulaması üzerinden kayıt yaptırmaları çağrısında bulundu.

Dr. el-Abdulali, bakanlığın vaka artışındaki dalgalanmayı izlemeye devam ettiğini belirterek, ihtiyati tedbirlere bağlılığın salgın sürecinde iyileşme ve olumlu bir seyre ulaşmak açısından daha güçlü bir kontrol imkânı sağlayacağını da vurguladı.

Şarku’l Avsat