Yemen Dışişleri Bakanı Ahmed Avad bin Mübarek (Şarku’l Avsat)

Yemen Dışişleri Bakanı, Husilere savaşı sona erdirmeleri çağrısında bulundu

Yemen Dışişleri ve Göçmen İşleri Bakanı Dr. Ahmed Avad bin Mübarek, İran destekli terörist Husi milislerin siyasi bir anlaşmaya varmaları ve sürdürdükleri ‘boş savaşı’ sona erdirmeleri noktasında çağrıda bulundu

Yemenli Bakan, İngiltere’nin Yemen Büyükelçisi Micheal Aron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İran rejiminin, bölgenin güvenliğini ve istikrarını bozmada ve Husi milisleri tarafından devam eden saldırıları uzatmada silah ve teknolojilerle desteklediği olumsuz rolüne işaret etti.

Yapılan görüşmede, Yemen dosyasına ilişkin siyasi gelişmeler ve barışa ulaşmada gösterilen çabalar ele alındı.

Yemen resmi haber ajansı SABA’ya göre, Mübarek, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths’in üç referansa dayalı kalıcı ve kapsamlı çabalarını desteklemeye devam etmenin önemini vurguladı.

Safer petrol tankeri hakkında da konuşan Dışişleri Bakanı, “Tankerin durumu, çevre güvenliği ile Yemen ve bölgedeki insani ve ekonomik durum için bir takım riskler oluşturuyor” dedi. Bakan söz konusu durum sebebiyle Husi milislerine çok geç olmadan bölgeyi olası bir felaketten kurtarmak için Birleşmiş Milletler (BM) teknik ekiplerine tankere giriş noktasında izin verme çağrısında bulundu.

Öte yandan İngiliz Büyükelçi, siyasi bir çözüme ulaşma ve barışı sağlama noktasındaki çabalara devam edeceklerini belirterek, bir kez daha Yemen’in birliği, güvenliği ve istikrarı noktasında verdikleri desteği vurguladı.

Şarku’l Avsat