Kuveyt’te bankalar Kovid-19 salgınından etkilenen müşterilerine finansman verecek

Kuveyt hükümeti, Kovid-19 nedeniyle ekonomik zarar görenlerin yerel bankalarca sigortalanması ve desteklenmesi için hazırlanan yasa tasarısını kabul etti.

Hükümet kabinesi, iki gün önce düzenlenen toplantıda onay verilen yasa tasarısını Emir Yardımcısı’na sundu.

Kuveyt Başbakanı Şeyh Sabah Halid el-Hamad es-Sabah başkanlığında Seif Sarayı’nda düzenlenen haftalık toplantının ardından, Kuveyt Dışişleri Bakanı ve Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Ahmet Nasır Al-Muhammed es-Sabah şu açıklamada bulundu:

“Hükümetimiz ekonomik durumunu destekleme ve pandeminin etkilerini azaltma konusunda kararlıdır. Böylece kabinemiz, Ekonomik İşler Komitesi’nin toplantısında görüşülen ekonomik etkilerini azaltma tavsiyelerini gündeme aldı. Bakanlar Kurulu, yerel bankaların koronavirüsten etkilenen müşterileri finansmanını desteklemek ve sigortalamak için bir yasa tasarısını onaylayarak Emir Yardımcısı’na sundu. Kurulumuz, Maliye Bakanlığı, Genel Yatırım Otoritesi, Kuveyt Bankası Merkezi, Ulusal Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Fonu, Kuveyt Ekonomi Birliği ve uygun gördüğü kuruluşlar ile koordineli olarak Ticaret ve Sanayi Bakanı’nı görevlendirme kararı aldı. Küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerini destelemek, bir vizyon oluşturmak, salgın nedeniyle ortaya çıkan ekonomik sıkıntıları gidermeye yönelik gerekli mevzuatı ve uygun çözümleri sağlamak, devletin bu konuda çabalarını desteklemek ve Bakanlar Kurulu’na rapor vermek için harekete geçeceğiz.”

Şarku’l Avsat