KİK Genel Sekreteri Dr. Nayef el-Hacraf ve Suudi Arabistan’ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al Cabir

KİK’in Yemen krizini sona erdirmedeki kararlı tutumu devam ediyor

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Dr. Nayef el-Hacraf, KİK’in Körfez Girişimi, Ulusal Diyalog Konferansı’nda alınan kararlar ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2216 sayılı kararını içeren üç referansa dayalı siyasi çözüm yoluyla Yemen krizini sona erdirme yönündeki kararlı tutumunu vurguladı.

Dr. Hacraf, bugün Suudi Arabistan’ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al Cabir ile yaptığı görüşmede, Yemen’deki gelişmelerin yanı sıra KİK’in üç referansa göre siyasi bir çözüme ulaşmak için siyasi, ekonomik, kalkınma, yardım ve insani alanlarda meşru Yemen hükümetini destekleme çabaları ele alındı.

KİK Genel Sekreteri, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki krizi sona erdirmek için gösterdiği çabaları ve Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief) aracılığıyla sağladığı yardım ve insani desteği övdü.

Dr. Hacraf ayrıca, 21 Mart Uluslararası Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Günü vesilesiyle yaptığı konuşmada, KİK ülkelerinin her tür ırk ayrımcılığını reddetme konusunda tutarlı davrandığını dile getirdi.

KİK insan hakları beyannamesinin insan onuruna saygı duyma, haklarını koruma ve İslam şeriatının ilkelerine bağlı kalma inancına dayandığını ifade etti.

Dr. Hacraf, KİK ülkelerinin yen tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ışığında, herhangi bir ayrımcılık veya istisna olmaksızın topraklarındaki tüm vatandaşlar ve yabancılara tedavi sağlama çabalarına da övgüde bulundu.

Şarkul Avsat