Rusya’nın Washington Büyükelçisi istişare için ülkesine gitti

Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceği konusunda Rus hükümetine danışmak için Washington’daki büyükelçilikten ayrıldı ve Rusya’ya gitti.

Antonov, Sputnik’e verdiği demeçte ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yönelik sözleri nedeniyle ABD’lilerin Rusya’nın Washington Büyükelçiliği’ne özür mektupları gönderdiğini söyledi.

Rus Büyükelçi, “Rusya ve ABD arasındaki ilişkilerin iyileşmesini desteklemek adına büyükelçiliğimize mektuplar gönderen ABD vatandaşlarına derin şükran duygularımı iletmek isterim. Pek çok mektupta, üstünde iyi düşünülmemiş bu açıklamaya katılmadıklarını belirtiyor ve özür diliyorlar” dedi.

İki ülke arasındaki diyaloğun karşılıklı saygı ve eşitliğe dayanması gerektiğini anlayan ABD’lilerin tutumundan etkilendiğini belirten Antonov, “ABD vatandaşlarının bu yaklaşımı, Rus ve ABD halkları arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için hala bir potansiyelin mevcut olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Biden, ABC televizyonuna verdiği bir röportajda Putin’in ‘katil’ olduğunu düşünüp düşünmediğine ilişkin bir soruya “Evet, düşünüyorum” diye yanıt vermişti.

Şarku’l Avsat