Umman’dan Suudi Arabistan’ın Yemen’deki krize son verme girişimine tam destek!

Umman Dışişleri Bakanlığı, Maskat’ın Suudi Arabistan’ın Yemen’deki krizi sona erdirmek için başlattığı girişimi memnuniyetle karşıladığını ve desteklediğini bildirdi.

Diğer Körfez ülkeleri gibi Umman’da Suudi Arabistan’ın kapsamlı bir ateşkes planıyla Yemen krizini sona erdirme ve Yemen’de kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşma noktasında başlattığı girişimi memnuniyetle karşıladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Sana Uluslararası Havalimanı’nın açılması, Yemenli taraflar arasında istişarelerin başlaması ve bu konularda kardeş Suudi Arabistan’ın samimi çabalarının takdir edildiği bildirildi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan’ın Yemen krizini çözmek için başlattığı Suudi girişimi, 2014’deki Husi darbesinden bu yana Yemen’de devam eden krizi sona erdirme noktasında Arap ve uluslararası arenadan tam destek aldı.

Arap ve uluslararası toplum, Suudi girişimini memnuniyetle karşıladılar

Çin, Bahreyn, Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Birleşmiş Milletler (BM), ABD, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Körfez İşbirliği Konseyi, Yemen krizine barışçıl bir çözüm için umutlarını dile getirdi.

Şarku’l Avsat