Yemen hükümeti petrol tankerlerinin Hudeyde Limanı’na girmesine izin verdi

Yemen hükümeti, ülkedeki insani durumun etkisinin hafifletilmesi amacıyla petrol yüklü tankerlerin Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı’na girmesine izin verdiğini açıkladı.

Yemen Dışişleri Bakanlığı tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Husilerin Stockholm Anlaşması’nı çiğnemesine ve petrol gelirlerinden memurların maaşlarına ayrılan 50 milyar Yemen riyalini yağmalamasına rağmen, Yemen hükümeti ülkedeki mevcut insani durumun etkisinin hafifletilmesi için bugün petrol gemilerinin Hudeyde’ye girişine izin verdi” denildi.

Bakanlık, hükümetin geçtiğimiz aylarda kontrolü altındaki limanlardan yeterli miktarda petrol ithal ettiğini belirtti. Ancak Husi milislerin kontrolleri altındaki bölgelerde vatandaşlara erişimlerinin engellendiğine ve bu durumun da insani durumu kötüleştirdiğine vurgu yaptı.

Hükümetin insani durumu ve özel sektörün temel ihtiyaçlarını izlediği, milislerin kontrolündeki bölgelerde vatandaşlar üzerinde herhangi bir olumsuz etkiyi önlemek üzere görevini yerine getirdiğini de ifade etti.

Şarkul Avsat