ABD’de Kongre Binası önünde saldırı: Saldırgan ile bir polis memuru öldü

ABD polisi, Kongre Binası’na düzenlenen saldırıda bir polis memurunun hayatını kaybettiğini, bir polisin de yaralandığını bildirdi. Saldırganın, polise ateş açmasının ardından etkisiz hale getirilerek hayatını kaybettiği açıklandı.

Saldırının gerçekleştiği binaya araçla gelen şüpheli, binanın girişindeki güvenlik bariyerlerine çarptıktan sonra araçtan inerek polislere bıçakla saldırdı.

Kongre polisi tarafından düzenlenen basın toplantısında, düzenlenen saldırının terör olayıyla bir ilişkisi olmadığı ifade edildi. Olayda yaralananların tedavisine yardımcı olmak için Kongre Binası’na bir ambulans helikopteri geldi.

Polis, ‘dış tehdit’ nedeniyle tüm yerleşkedeki binalara giriş çıkışları kapattı. İçeride bulunanlara pencerelerden ve kapılardan uzak durmasını anons etti.

Anonsta, “Şu anda Kongre Binası ve çevresine dış tehdit nedeniyle giriş çıkışlara izin verilmiyor. Pencerelerden ve kapılardan uzak durun ve kendinizi koruyun” ifadeleri kullanıldı.

Polis, ABD Kongresi yerleşkesine giden tüm yolları olaydan hemen sonra kapatırken, binanın güvenliğinin sağlanması için bölgeye çok sayıda Ulusal Muhafız Birlikleri geldi.

6 Ocak’ta eski ABD Başkanı Donald Trump’ın destekçileri tarafından Kongre Binası’na düzenlenen saldırının ardından, güvenlik önlemleri gevşetilmişti. Ancak yaşanan bu son olayla birlikte güvenlik önlemleri yeniden artırıldı.

Kongre Binası’nda çalışanlarının tatile çıktıkları ve olay anında orada olmadığı bildirildi.

Şarku’l Avsat