Başkent Riyad’daki aşı merkezi (Fotoğraf- Beşir Salih)

Suudi Arabistan: Son 24 saatte 684 yeni vaka kaydedildi, 439 kişi daha iyileşti

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde 684 kişide daha Kovid-19 tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının 392 bin 9’a ulaştığını duyurdu.

Bakanlık, son 24 saatte 439 kişinin daha sağlığına kavuştuğunu, böylece ülkede iyileşen toplam hasta sayısının 379 bin 312 olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı 6 ölüm daha kaydedilmesi ile toplam can kaybı sayısının 6 bin 690’a yükseldiğini açıkladı.

Bakanlık, 761’inin sağlık durumu kritik olmak üzere ülkedeki aktif vaka sayısının 6 bin 7 kişi olduğunu bildirdi.

Sehhaty uygulaması üzerinden kayıt yaptırma çağrısı

Sağlık Bakanlığı, toplanmalar ve ihtiyati tedbirlere uyulmamasının ülkedeki vaka artışının nedeni olduğunu belirterek, herkesin sağlığının ve hayatının korunması için, maske takılması, sosyal mesafenin korunması, ellerin sterilizasyonu ve tokalaşmadan kaçınılması gibi önlemlere uyulmasının önemini vurguladı. Bakanlık, toplumun sağlık ve güvenliği için herkesin Kovid-19 aşısı yaptırmak üzere Sehhaty uygulaması üzerinden kayıt yaptırması çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan İslami İşler, Davet ve Rehberlik Bakanlığı, cemaat arasında koronavirüse yakalanan kişilerin tespit edilmesinin ardından dün 7 bölgede 13 camiyi geçici olarak kapattı. 55 günde geçici olarak kapatılan toplam cami sayısı 430’a ulaştı. Bu camilerden 454’ü, cemaatin sağlığının korunmasına yönelik sterilizasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeniden açıldı.

Bakanlık, ibadet edenleri ve cami çalışanlarını, ibadet edenlerin güvenliği ve sağlığı için  talimatlara uymaya çağırdı.

Şarku’l Avsat