Kuveyt’te koronavirüs vakalarının artması nedeniyle kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Kuveyt’te Kovid-19 vakalarında önemli bir artış yaşanırken ülkede dünden (Perşembe) itibaren, 22 Nisan’a kadar sürecek kısmi sokağa çıkma yasağı başladı.

Kuveyt’te dün başlayan ve 22 Nisan’a kadar akşam 19:00’dan sabah 05:00’e kadar kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Ayrıca vatandaşların spor amaçlı yürüyüş yapabilecekleri saatlerin ve marketler, AVM’ler ve restoranların paket servis saatlerinin aynı kalacağı bildirildi.

Bakanlar Kurulu, kararın salgının yayılma durumuna göre tekrar değerlendirileceğini belirtti. Bir dizi Körfez ülkesi, Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle ihtiyati tedbirlerini sıkılaştırırken, Kuveyt 1 Nisan’da sokağa çıkma yasağının bir ay daha uzatıldığını duyurmuştu.

Kuveyt Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Halid el-Carallah, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Kuveyt’te uygulanan kısmi yasağın Ramazan ayında da devam etmesini gösteren nedenlerin varlığına dikkati çekti.

Kuveyt hükümet sözcüsü Tarık el-Muzrim, ülke genelinde 8-22 Nisan tarihleri arasında akşam 19:00’dan sabah 05:00’e kadar kısmi sokağa çıkma yasağının uygulanmaya devam edeceğini açıkladı.

Muzrim açıklamasında, Ramazan ayı boyunca Kuveyt genelinde lokanta, kafe ve AVM gibi işletmelerin hizmetlerinin akşam 19:00’dan sabah 03:00’e kadar paket servisle sınırlandırılacağını duyurdu. Ayrıca, vatandaşların Kovid-19’a karşı alınan ihtiyati tedbirlere riayet etmek, araç kullanmamak ve ikamet bölgeleriyle sınırlı kalmak kaydıyla akşam 19:00-22:00 saatleri arası spor amaçlı yürüyüş yapabileceklerini belirtti.

Şarku’l Avsat