Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali

Suudi Arabistan’dan Ramazan’da önlemlere bağlı kalmanın önemine vurgu

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artışın devam ettiğini bildirerek, bunun toplumun virüsün bulaşmasına neden olan eylemlerinden kaynaklandığını vurguladı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali bugün düzenlediği basın toplantısında, bir araya gelmelerin şok edici bir şekilde arttığına dikkat çekerek, Ramazan ayında önlemlere bağlı kalmanın ve davranışları kontrol etmenin önemini vurguladı.

Sözcü, 75 yaşındakilerin aşı yaptırma önceliğine sahip olduklarını söyleyerek, aşı olurken randevu tarihlerine uymanın öneminin altını çizdi.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde 799 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 398 bin 435’e çıktığını açıkladı.

Bakanlık, 915’i ağır hasta olmak üzere ülkedeki aktif vaka sayısının 8 bin 360 olduğu bilgisini verdi.

Sağlık Bakanlığı, 548’i son bir günde olmak üzere şu ana kadar 383 bin 321 kişinin iyileştiğini bildirerek, son 24 saatte 7 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybının ise 6 bin 754’e yükseldiğini de ifade etti.

5 bölgede 10 cami geçici olarak kapatıldı

Suudi Arabistan İslami İşler, Davet ve Rehberlik Bakanlığı, cemaat arasında koronavirüse yakalanan kişilerin olmasının ardından bugün 5 bölgedeki 10 camiyi geçici olarak kapattı.

Toplamda 63 günde geçici olarak kapatılan cami sayısı 552’ye ulaştı. Sterilizasyon işlemlerinin ardından bunlardan 526’sı açıldı.

Bakanlık, herkesi ihtiyati tedbirlerle ilgili tüm talimatlara uymaya ve camilere gelenlerin güvenliği ve sağlığı için bu konuda işbirliği yapmaya çağırdı.

Şarku’l Avsat