Sürekli geğirme, kalp krizinin habercisi olabilir

Hazımsızlık, geğirme gibi rahatsızlıklar kalp krizinin bilinmeyen erken belirtileri olabilir. İngiltere merkezli Daily Express gazetesi açıklamalarda bulunan Profesörü Dr. Mark Berleroth, “Hazımsızlık gibi basit görünen belirtiler aslında kalp krizinin habercisi olabilir. Bu nedenle bu belirtiler ile gündelik yaşamda var olan şikayetleri ayırt etmek gerekir. Hazımsızlığa genellikle geğirme, mide yanması, bulantı ve ağızda ekşi bir tat hissi eşlik eder ve bunlar çoğu zaman tehlikeli sinyaller olabilir” dedi.

Amerikan merkezli MedicineNet’te yayınlanan araştırmada, mide bulantısı veya bulantı hissi diğer belirtilere göre daha az yaygın olarak görülse de kalp krizi belirtisi olabileceğini, bazen bulantıya geğirmenin eşlik edebileceğini, bazı hastalarda ise kalp krizine bağlı olarak hazımsızlık şikayeti olabileceğini ortaya koydu.

Sultan Kabus Üniversitesi Tıp Dergisi tarafından yapılan bir çalışmada da geğirmenin kalp krizi belirtilerinden biri olabileceğini gösterdi. Belirtiler kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte yüksek tansiyon, sigara kullanımı, şeker, obezite gibi etkenlerin yanı sıra dengesiz beslenme ve aşırı alkol tüketimi de kalp krizine yol açan en önemli faktörlerdendir.

Şarkul Avsat