Suudi şirketi Tamara, Checkout.com liderliğindeki Seri A turunda 110 milyon dolar topladı

Suudi Arabistan’da insanların taksitle ödeme yapmasına olanak tanıyan Tamara şirketi, küresel ödeme platformu Checkout.com şirketi liderliğindeki Seri A turunda 110 milyon dolar topladığını duyurdu.

Bu yatırım, Tamara’nın 2021 sonuna kadar tüm Körfez ülkelerinde genişlemesini hızlandırmasına yardımcı olacak.

İslam hukukuna uygun olarak hizmet veren Tamara, aylık bazda kayıtlı kullanıcı sayısında yüzde 180’lik bir artışa tanıklık ederek, taksitli satış sunma konusunda lider bir platform haline geldi.

Tamara, 2020 başlarında girişimci Abdulmecid el-Sukhan tarafından, birkaç uluslararası şirkette çeşitli deneyimleri olan iki ortağı ile birlikte kuruldu.

Riyad merkezli Tamara, kurulduğundan bu yana, kullanıcı tabanı ve her ay artan işlem hacimleriyle hızla büyüyor. Firma, müşterilerine online alışverişlerini 30 gün sonra veya taksitle ödeme imkanı sunuyor. Bu, ‘şimdi al, sonra öde’ modeli olarak da biliniyor.

Dünyanın önde gelen finans teknolojisi şirketlerinden biri olan Checkout.com ise, dünya çapında 17 ofiste 150 para biriminde dijital ödeme hizmeti sunan dünyanın önde gelen finans teknolojisi şirketlerinden biri.

Tamara’nın kurucu ortağı ve CEO’su Abdulmecid el-Sukhan, “Bu yatırım turu, Tamara’nın yolculuğunun sadece başlangıcı ve doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi. Yatırımcılarımızın güveninden gurur duyuyor ve bölgedeki ödeme sistemini geliştirmek için üye iş ortaklarımızın yanı sıra mümkün olan en fazla sayıda müşteriye hizmet verecek ürünlerde önümüzdeki dönemde daha da büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Şarkul Avsat