Avn, güvenlik güçlerinden kaçakçılıkla mücadeleyi sıkılaştırmalarını istedi

Cumhurbaşkanı Avn, ülkesinin Arap ülkeleriyle ilişkilerini sürdürmek ve bölgedeki güvenlik ve istikrarı korumak istediğini vurguladı

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Suudi Arabistan’ın uyuşturucu kaçakçılığı olaylarındaki artış nedeniyle Lübnan’dan çeşitli ürünlerin ithal edilmesini yasaklamasının ardından güvenlik güçlerinden, kaçakçılık faaliyetleri ve bu faaliyetlere karışan kişilerle mücadeleyi sıkılaştırmalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Avn, Başbakan Hassan Diyab ile görüşmesi öncesinde yaptığı açıklamada, ülkesinin kardeş Arap ülkeleriyle ilişkileri sürdürmek ve bölgedeki güvenlik ve istikrarı korumak istediğini vurguladı.

Lübnan’ın Riyad’daki Büyükelçisi Dr. Fevzi Kabbara geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı açıklamada, uyuşturucu kaçakçılığının Lübnan’ın itibarını zedelediğini vurgulayarak ülkesinin gelecekte Suudi Arabistan’a uyuşturucu kaçakçılığı yapılmasını önlemek için alınan güvenlik önlemlerini artıracağını söyledi.

Suudi Arabistan merkezli el-İhbariye kanalının haberine göre Büyükelçi Kabbara, güvenlik güçlerinin uyuşturucu kaçakçılığına demir bir yumruk indirmesi gerektiğini belirterek, “Gelecekte Suudi Arabistan’a yönelik uyuşturucu kaçakçılığını önlemek için alınan güvenlik önlemlerini artıracağız” dedi.

Suudi Arabistan, geçtiğimiz cuma günü Lübnanlı yetkililerin Suudi Arabistan’a yapılan uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerini durdurmak için gerekli önlemleri alana ve garanti sağlayana kadar pazar gününden itibaren Lübnan’dan yapılan sebze ve meyveleri ithal etmesini veya Lübnan’ın Suudi Arabistan topraklarını kullanarak ithalat yapmasını engelleme kararı aldı.

Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamada, Lübnanlı yetkililerin bu tür uygulamaları durdurmaya yönelik pek çok teşebbüste bulunmalarına rağmen pratik tedbirler almadıkları belirtildi.

Suudi Arabistan bu kararı, son olarak Lübnan’dan ithal edilen meyve kasaları arasına saklanan iki milyondan fazla uyuşturucu hapın bulunmasının ardından aldı.

Şarku’l Avsat