Hastanede koronavirüs hastalarını takip eden bir hemşire (SPA)

Suudi Arabistan’da koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, ülkedeki 587 aşı merkezi aracılığıyla vatandaşlar ve ülkede yaşayan yabancılara şu ana kadar 9 milyona yakın doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yapıldığını açıkladı.

Bakanlık tarafından dün yapılan açıklamada, son 24 saat içerisinde bin 26 kişide daha koronavirüs tespit edildiği ve ülkedeki toplam vaka sayısının 416 bin 307’ye yükseldiği bildirildi.

Bakanlık, bin 312’si ağır hasta olmak üzere ülkedeki aktif vaka sayısının 9 bin 852 olduğu bilgisini verdi.

Sağlık Bakanlığı, bin 55’i son bir günde olmak üzere şu ana kadar 399 bin 509 kişinin iyileştiğini duyurdu.

Ayrıca açıklamada, son 24 saatte 11 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle, ülkedeki toplam can kaybının 6 bin 949’a yükseldiği ifade edildi.

Bakanlık, vaka ve ağır hasta sayısının hala artmaya devam ettiğine dikkat çekerek, salgının yayılmasını önlemek için tedbirlere uymak gerektiğini bir kez daha vurguladı ve sık sık el yıkama, maske takma ve sosyal mesafenin önemini hatırlattı.

Sağlık Bakanlığı, ülkedeki herkesi Sehhaty uygulaması üzerinden aşı kaydı yaptırmaya bir kez daha davet etti.

9 bölgede 34 cami geçici olarak kapatıldı

Suudi Arabistan İslami İşler, Davet ve Rehberlik Bakanlığı, cemaat arasında 34 vakanın tespit edilmesinin ardından bugün 9 bölgedeki 34 camiyi geçici olarak kapattı.

Toplamda 81 günde geçici olarak kapatılan cami sayısı 901’e ulaştı. Sterilizasyon işlemlerinin ardından bunlardan 862’si açıldı.

Bakanlık, herkesi ihtiyati tedbirlerle ilgili tüm talimatlara uymaya ve camilere gelenlerin güvenliği ve sağlığı için bu konuda iş birliği yapmaya çağırdı.

Şarku’l Avsat