Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, dün Riyad’da ABD heyetini ağırladı (SPA)

Adil el-Cubeyr, ABD heyeti ile görüştü

Suudi Arabistan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, dün başkent Riyad’da ABD’li bir heyetle görüştü. Taraflar, gerçekleştirdikleri görüşmede bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulundu. İki taraf, bölgesel ve uluslararası güvenliğin ve istikrarın güçlendirilmesine dair işbirliği yolları hakkında konuştu.

Bakan el- Cubeyr, dün Riyad’da, ABD Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Derek Chollet, Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İşleri Bakan Yardımcısı Joey Hood, Uluslararası Güvenlik İşleri Savunma Bakanı Yardımcısı Vekili Dr. Mara Karlin, ABD Büyükelçiliği Temsilcisi Martina Strong’un bulunduğu ABD heyetini kabul etti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre iki taraf görüşmede iki dost ülke arasındaki ilişkileri ve bu ilişkileri geliştirmenin yollarını görüştü.

Görüşmeye, Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi Rima bint Bender, Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Ekonomik İşler Danışmanı Büyükelçi Eid el Segafi ve Yemen büyükelçisi Muhammed al Cabir de katıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, bir ABD heyetinin ABD ve Ortadoğu’daki müttefikleri ile ilişkilerini güçlendirmek adına BAE, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan’ı içeren bir haftalık ziyaret programında bulunacağını belirtti.

Yapılan açıklamada ABD heyetinin, Suudi Arabistan’ın ekonomisini desteklediği, iki ülke arasındaki işbirliğine katkı sağlayacağı, Riyad’da gerçekleşen görüşmelerde ABD’nin Suudi Arabistan’ın güvenliğine destek olacağı ve Yemen’de yaşanan krize müzakereler ile bir çözüme ulaşmak için çalışılacağı belirtildi.

Şarku’l Avsat