Suudi Arabistan denizcilik faaliyetleri için yeni bir birim kurdu

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, deniz sporları, dalgıçlık gibi denizcilik faaliyetlerinin düzenlenmesi ve sporculara lisans verilmesi, halkın deniz güvenliği alanında bilinçlendirilmesi ve ilgili makam ile elektronik yollarla işbirliği kurulması için Sınır Muhafızları Genel Müdürlüğü’nde Deniz Faaliyetleri Birimi kurulduğunu açıkladı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı  Muhammed bin Selman, Sınır Muhafızları Genel Müdürlüğü ile işbirliği kurularak denizcilik faaliyetleri için bir birim kurulmasını emretti. Suudi Arabistan, 2030 Vizyonu’nun hedeflerini gerçekleştirmek ve ülkede deniz turizminin geliştirilmesi için çalışmalarda bulunuyor.

Deniz Faaliyetleri Birimi tarafından temsil Suudi Arabistan Sınır Muhafızları, Suudi Arabistan’daki vatandaşların 1980 no’lu danışma numarasını, ülke dışındaki insanların ise +9661980 numarasını arayabileceklerini, posta yolunu kullanmak isteyen insanların ise  maritime_activities@moi.gov.sa üzerinden iletişime geçebileceklerini açıkladı. Yatların prosedürlerini kolaylaştırmak ve ülkeye girişlerini düzenlemek için 12 bakanlık ve yetkililerin katılımıyla yakın zamanda Cidde’de kurulan Kızıldeniz Harekat Odası, Sınır Muhafızları’nın kontrolü altında. Sınır Muhafızları, denizcilik faaliyetlerinin takibi ve geliştirilmesi, alanda hizmet verilmesi, gerekli ruhsat ve izinlerin hızlı bir şekilde verilmesi ve vatandaşların sorunlarla karşılaşmaması için hizmet vermeye başladı.

Şarku’l Avsat