İsrail, Mescid-i Aksa’nın tüm anahtarlarına el koydu

Filistin Bilgi Merkezi, bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, İsrail işgal güçlerinin Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın tüm anahtarlarına el koyduğunu bildirdi.

Merkez bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İşgal güçleri Mescid-i Aksa Vakfı Müdürünü ve yanında bulunan vakıf çalışanlarını camiden dışarı çıkartmaya çalışıyor” dedi. Merkez ayrıca İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’nın anahtarlarına el koyduğunu açıkladı.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, ‘işgal güçlerinin bugün camiye ani ve barbarca bir şekilde herhangi bir sebep göstermeden baskın düzenlediğini ve sağlık personelinin yaralıları oradan tahliye etmesine izin vermediğini’ söyledi.

Öte yandan Kudüs minarelerinden, İsrail işgal güçlerinin kuşatmasını kırmak için tüm Filistin halkına çağrıda bulunuldu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, “Müezzinler Batı Şeria’nın çeşitli şehirlerindeki halkı, işgalcileri geri çekilmeye zorlamak için Kudüs’teki kardeşlerinin yanında yer almaya çağırdı” ifadeleri kullanıldı.

Filistin Kızılay Derneği’nin aktardığına göre, bugün (Pazartesi) Filistinlilerle İsrail polisi arasında işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’nın avlusunda yaşanan çatışmalarda yüzlerce kişinin yaralandığı belirtildi.

Dernek tarafından yapılan yaptığı kısa açıklamada, yüzlerce yaralı olduğunu ve bu yaralılardan 50’ye yakınının Kudüs’teki hastanelere ve sahra hastanesine sevk edildiğini söyledi.

İsrail polisi son günlerde, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale ediyor.

İşgal güçlerine direnen yüzlerce Filistinliye karşı İsrail polisi, göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti.

Şarku’l Avsat