Suheyl Ebanimi

Suheyl Ebanimi, Kral Selman’ın emriyle Zekat, Vergi ve Gümrük Kurumu başkanlığına atandı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz dün (Pazar) Suheyl Ebanimi’yi bakan rütbesiyle Zekat, Vergi ve Gümrük Kurumu başkanı olarak atayan bir kraliyet kararnamesi çıkardı.

Bakanlar Kurulu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kabine toplantısında Gelir ve Zekat Kurumu ile Gümrük İdaresi’ni ‘Zekat, Vergi ve Gümrük Kurumu’ şeklinde tek bir isim altında birleştirilmesini kararlaştırmıştı.

Zekat, Vergi ve Gümrük Kurumu başkanlığına seçilen Suheyl Ebanimi, Haziran 2017’den geçtiğimiz Mart ayında Gümrük İdaresi’ne yönetici olarak atanana kadar Gelir ve Zekat Kurumu başkanlığı görevini yürüttü. Ebanimi, daha önce Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Müsteşarlığı, Ticaret Bakanı Danışmanı (bakanlığın adı o dönem Ticaret ve Sanayi Bakanlığı idi) ve Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan bir e-hizmet olan Qawaem Programı Genel Denetçiliği gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Bankacılık ve finans sektöründe iş geliştirme ve bilgi teknolojisi alanlarında 17 yılı aşkın bir deneyime sahip olan Ebanimi, devlete bağlı ve bir özel şirketin yönetim kurulu üyeliğini yaptı.

Akademik düzeyde ise Kral Suud Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü mezunu olan Ebanimi, Avustralya’daki New South Wales Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Ebanimi, Kral Faysal Üniversitesi’nde işletme yönetimi alanındaki doktorasının yanı sıra en prestijli uluslararası üniversitelerdeki birçok yönetici eğitim programını da tamamladı.

Şarku’l Avsat