Gazze’deki can kaybı 26’ya çıkarken, Aşkelon’da 2 İsrailli kadın öldü

İsrail acil servisi Magen David Adom (MDA) Başkanı Eli Bean, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin bugün fırlattığı roketler nedeniyle İsrail’in güneyindeki Aşkelon kasabasında iki kadının öldüğünü açıkladı.

İsrail’in Gazze’den fırlatılan roketlere yanıt olarak dün akşam Gazze Şeridi’nde düzenlediği hava saldırılarında 9’u çocuk 26 Filistinli hayatını kaybetti, 125 kişi de yaralandı.

Bu sabah Gazze’den İsrail’e doğru roketler fırlatılırken, İsrail de öğleden sonra Gazze’yi çok sayıda hava saldırısı ile hedef aldı.

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, öğleden sonra sadece beş dakika içinde Aşkelon ve yakınındaki Aşdod’a 137 roket fırlattığı bildirildi.

Aşkelon’u hedef alan roketin çıkardığı patlama sesi şehri salladı. Sirenler durmadan çalarken insanların sığınaklara doğru koştuğu görüldü.

Hayatını kaybeden iki kadının isimleri açıklanmadı ancak birinin 40’lı, diğerinin ise 60’lı yaşlarda olduğu bilgisi verildi.

İsrail medyası, Aşdod, Aşkelon ve Gazze Şeridi çevresindeki bölgelere dakikalar içinde en az 40 roketin atıldığını bildirdi.

Şarkul Avsat