(Arşiv)

İsrail Gazze’yi vurdu: 24 kişi hayatını kaybetti

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te Mescid-i Aksa Cami avlusunda Filistinli gençler ve İsrail polisi arasında çatışmalar yeniden patlak verirken, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında aralarında çocukların da olduğu 24 kişi hayatını kaybetti.

1967 Altı Gün Savaşı’nda İsrail’in Doğu Kudüs’ü ele geçirmesinin kutlandığı Kudüs Günü kapsamında İsraillilerin Harem-üş Şerif’e girmesini engellemek isteyen Filistinliler ile polis arasında çatışma çıktı.

İsrail polisi, protestocuları dağıtmak amacıyla plastik mermi ve sersemletici el bombası atarken, Filistinli gençler ise İsrail polisine taş ve havai fişek atarak karşılık verdi.

Filistin Kızılay Derneği, 250’si Kudüs hastanelerine ve Kızılay sahra hastanesine sevk edilen 334’ün üzerinde yaralı olduğunu açıkladı.

Kudüs’te binlerce personeli konuşlandırılan İsrail polisi ise, dün 9 polisin yaralandığını bildirdi.

Diğer yandan, İsrail Gazze’den roket saldırılarına cevaben Gazze’yi vurdu. Aralarında çocuklar ve Hamas hareketi liderinden biri de dahil olmak üzere 24 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordu sözcüsü Gazze Şeridi’nden 7 roket atıldığını ve unlardan birinin Demir Kubbe tarafından durdurulduğunu bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise dün akşam yaptığı açıklamada, “Gazze’deki terör örgütleri Kudüs bölgesine kadar roket fırlatarak kırmızı çizgiyi aştı. İsrail sert bir şekilde cevap verecek. Saldıranlar ağır bir bedel ödeyecek” diyerek, İsrail vatandaşlarına mevcut çatışmanın belli bir süre daha devam edebileceğini söyledi.

Şarku’l Avsat