Fransa İçişleri Bakanlığı, Filistin için düzenlenmesi planlanan bir gösteriyi yasakladı

Fransa İçişleri Bakanlığı, dün (Perşembe), hafta sonunda Filistin için düzenlenecek bir gösterinin yasaklanması talimatı verdi. Bakanlık, gösterinin, şehirde 2014 yılında gerçekleştiği gibi İsrailliler ve Filistinliler arasında çatışmaya neden olabileceğinden endişe duyduğunu açıkladı.

Eylemciler, Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı füze saldırılarına yanıt olarak İsrail’in Gazze Şeridi’ni bombalamasının protesto edilmesi için Paris’in kuzeyindeki Barbes Bulvarı’nda gösteri düzenlenmesi için çağrıda bulundu.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Paris Polis Şefliğinden Ortadoğu’da yaşanan gerilimden dolayı cumartesi günü düzenlenmesi planlanan gösterilerin yasaklanmasını istedim. 2014 yılındaki olaylarda kamu düzeninde ciddi olaylar yaşadık” ifadelerini kullandı. Darmanin, Fransa polisini herhangi bir gösteri düzenlenmesi ihtimali konusunda uyarıda bulundu.

Yayınlanan genelgede, güvenlik güçlerinden Yahudi cemaatine ait ibadethanelerin, okulların, kültür merkezlerinin ve işyerlerinin korunması istendi.

Fransa’da, Temmuz 2014 yılında İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıların kınandığı gösteriler düzenlenmişti. 19 Temmuz’da binlerce kişinin Paris’teki gösteri yasağına karşı çıkmasıyla saatlerce süren çatışmalar meydana gelmişti.