Roger Federer’den Tokyo Olimpiyatları çıkışı

Dünyaca ünlü tenisçi Roger Federer, organizatörleri Tokyo Olimpiyatları’na dair belirsizliğe son verilmesini istedi.

Yıldız raket, 23 Temmuz-8 Ağustos arasında düzenlenmesi hedeflenen turnuvaya katılma konusunda kararsız olduğunu da söyledi.

“Açıkçası ne düşüneceğimi bilmiyorum. Biraz arada kaldım. Olimpiyatlarda oynamayı ve İsviçre’ye madalya kazandırmayı çok isterim. Bu beni özellikle gururlandırır” diyen Federer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak yaşananlar yüzünden turnuva gerçekleşmezse buna anlayışla yaklaşan da ilk ben olurum. Bence sporcuların, olimpiyatların yapılıp yapılmayacağı konusunda bir karara ihtiyacı var. Şu anki izlenimler yapılacağı yönünde. Ancak bunun değişebileceğini biliyoruz. Ayrıca bir sporcu olarak, turnuvaya gitmek isteyip istemediğinize de karar verebilirsiniz. Dayanamayacağınızı düşünürseniz belki gitmemek daha iyidir. Bilmiyorum.”

Rafael Nadal ve Serena Williams gibi tenis yıldızları da Tokyo Olimpiyatları’na katılıp katılmama konusunda emin olmadıklarını söylemişti.

Japonya’nın en zengin iş insanlarından Hiroshi Mikitani de olimpiyatlara kuşkuyla bakan isimlerden. Dev e-ticaret şirketi Rakuten Group’un CEO’su, CNN International’a yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Dünyanın dört bir yanından gelecek kişilerin olacağı bir etkinlik düzenlemek tehlikeli. Bu bir intihar görevi gibi.”

Dokuz günde 350 bin kişinin imzaladığı ve olimpiyatların iptalini talep eden dilekçe 14 Mayıs’ta organizatörlere iletilmişti.

Kovid-19 vakalarının arttığı ülkede halihazırda Tokyo ve Kyoto da dahil olmak üzere 9 eyalette 31 Mayıs’a kadar olağanüstü hal uygulanıyor.

Şarku’l Avsat