Kuveyt: Kafeler ve restoranlar pazar gününden itibaren açılacak

Kuveyt yönetimi dün yaptığı açıklamada, pazar gününden itibaren genel kuralların uygulanması ile kafe ve restoranların açılacağını duyurdu.

Kuveyt Bakanlar Kurulu, aşılanmış kişilerin koronavirüs salgınından kurtulduğunu, Kuveyt’e gelen yolcuların ülkeye geldikleri ilk 3 gün içinde koronavirüs testi yaptırması şartıyla karantinanın kaldırdığını açıkladı.

Kurul, sağlık sorunları nedeniyle aşı yaptıramayan vatandaşların Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika alması gerektiğini açıkladı. Sağlık sorunları olan vatandaşlar ve hamile kadınlar, önümüzdeki cumartesi günü itibariyle yurtdışına seyahat edebilecek.

Seyahat kararları kapsamında, Hindistan, Nepal, Pakistan, Bangladeş ve Sri Lanka’ya uçuşların sadece ticari uçuşlar ile sınırlandırıldığı, yolcuların vaka artışı nedeniyle bu ülkelere gitmemeleri gerektiği belirtildi.

Kuveyt’te günlük vaka sayısında azalma olduğu ve iyileşen kişi sayısının arttığı görülüyor. İyileşme oranı yüzde 95,3’e ulaşarak yoğun bakımda tedavi gören kişilerde ve koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısında azalma yaşanıyor.

Bakanlar Kurulu, toplum sağlığını korumak için tüm Kuveyt vatandaşlarının ve sakinlerinin sağlık kurallarına uyması gerektiğini açıklarken, salgının yayılması ile mücadele etmek için halktan açık yerlerde uzun süre toplanmamasını istedi.

Şarku’l Avsat