Hamas: İsrail ile ateşkes çok yakında, muhtemelen 24 saat içinde olabilir

Bir Hamas yetkilisi, CNN’e açıklama yaparak İsrail ile ateşkesin çok yakında, muhtemelen 24 saat içinde olabileceğini bildirdi.

Söz konusu yetkili, “Çeşitli çözümler öneren Mısır ve Katarlı kardeşlerimizin desteğiyle görüşmelerde İsrail ile anlaşmaya varmak için olumlu bir atmosfer var. Ancak Filistin halkının genel talepleri hala net. Bunlar, İsrail’in Mescid-i Aksa Camii ve Şeyh Cerrah mahallesine yönelik saldırısına son vermesi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durması ve İsrail yıkımından sonra Gazze’nin yeniden inşası için mekanizma kurulması” dedi.

İsrail’den olası bir ateşkes anlaşması hakkında henüz bir yorum gelmedi.

Gazze Şeridi’nde, İsrail ile Hamas arasında devam eden ateşkes görüşmelerine yakın olan kaynaklar Şarku’l Avsat’a yaptıkları açıklamada, “İki taraf ateşkese hazır ancak şartlarına sıkı sıkıya bağlılar ve taviz vermiyor. Bu da büyük baskıya rağmen tarafların çabalarını yavaşlatıyor” diye konuştu.

İsrail, Hamas’tan gelen herhangi bir şartı reddediyor ve herhangi bir anlayış olmaksızın, sadece Filistinli gruplar durdurursa ateşkese hazır olduğunu vurguluyor. Ancak Filistinli gruplar da şartlarının kabul edilmesini istiyor.

Şarku’l Avsat