Ateşkesin ardından Gazze’deki devlet daireleri yeniden açıldı

Gazze Şeridi’ndeki yerel yönetim, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin devam etmesiyle Gazze’deki devlet dairelerinin bugün çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

İsrail’in Gazze Şeridi’nden roketler fırlatılmasına misilleme olarak 10 Mayıs’ta hava saldırıları başlatması sonucu bölgede yerel yönetimin faaliyetleri durdu.

İsrail’e ait savaş uçaklarının hava saldırıları Hamas’ın askeri altyapısını hedef alırken, aynı zamanda sivillere ait evler, sağlık tesisleri ve diğer kamu binalarının geniş çapta tahrip olmasına neden oldu. Sonuç olarak, yoksul kıyı şeridinde yaşayan 2 milyondan fazla sakininin günlük hayatı durdu.

Gazze’de 66’sı çocuk 240’dan fazla kişi hayatını kaybetmesi ve İsrail’de 12’nin ölmesine neden olan 11 gün süren çatışmalar geçen cuma günü yürürlüğe giren ateşkes ile durdu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasına tamamen uyulması çağrısında bulundu ve Filistin halkına acil insani destek sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

BMGK tarafından yapılan ortak açıklamada, iki devletli çözüm kapsamında bölgede kapsamlı ve sürdürülebilir bir barışın sağlanması konusunda atılacak adımların desteklendiği de ifade edildi.

Şarku’l Avsat