Hindistan’da vakalar nisan ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi

Hindistan’dan yapılan açıklamalar ülkedeki koronavirüs vaka sayısının nisan ayından bu yana en düşük seviyede olduğu yönünde. Hindistan Sağlık Bakanlığı salı günü yaptığı açıklamada, son 24 saatte 196 bin 427 kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 26 milyon 948 bin 874’e ulaştığını bildirdi.

Hindistan Times gazetesinin aktardığına göre Bakanlık, son 24 saatte virüs nedeniyle 3 bin 511 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Virüs kaynaklı ölü sayısının 307 bin 231’e yükseldiği kaydedildi.

Diğer yandan yoğun tartışmalara sebep olan tarım yasalarına karşı düzenledikleri protestoları altı ay sonra tekrar etmek üzere harekete geçen binlerce çiftçi bugün Yeni Delhi sınırında toplanmaya başladı. Protestonun “Kara Gün” adı altında düzenlenmesi planlanıyor.

Pencap Eyalet Başbakanı Amarinder Singh’in de aralarında bulunduğu hükümet yetkilileri çiftçilere, bu eylemin koronavirüsün yayılmasına sebebiyet vereceğini belirterek etkinliği iptal etme çağrısında bulundular.

Haryana ve Pencap eyaletlerindeki yetkililer, kış aylarında gösteriler düzenleyen çiftçileri virüsün kırsal alanlarda ortaya çıkmasına sebep olmakla suçladılar.

Şarku’l Avsat