Suudi Arabistan’daki sergi merkezinde av silahları satışı (Şarku’l Avsat)

Suudi Arabistan, yasadışı silahların ruhsat süresini bir yıl uzattı

Riyad yönetimi dün, silahların ve mühimmatların ruhsatlandırılma süresinin bir yıl uzatıldığını açıklayarak süreyi ihlal eden vatandaşların ruhsatlarının bir yıl süreyle askıya alınacağını belirtti.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı konu hakkında yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

“Daha önce vatandaşlara yasadışı silah ve mühimmatlarının durumunu düzeltme fırsatında verilen imkanlara ek olarak, gerekeni yerine getirmeyen vatandaşların ruhsat alması için tanınan süre bir yıl uzatılmıştır. Süreyi ihlal eden vatandaşların ise işlemleri bir yıl süreyle askıya alınacaktır.”

Bakanlık 7.25.1426 (Hicri) tarihli M/45 sayılı Kraliyet kararnamesi ile alınan karar ile Silah ve Mühimmat Kanununa göre, tüm vatandaşların sahip oldukları veya kendilerine miras kalan silah ve mühimmatları gerekli mercilere bildirmesi gerektiğini açıkladı. Açıklamada, vatandaşın para cezası almaması için gerekli prosedürleri yerine getirmesi ve sahip olduğu silahları ve mühimmatları en yakın karakolda işleme sokması gerektiği, işlem yapılmazsa kişinin ceza alacağı belirtildi.

Suudi İçişleri Bakanlığı, gerekli formların ve belgelerin www.moi.gov.sa sitesinden elde edilebileceğini belirtti. Vatandaşlar Absher sitesi üzerinden randevu alabilecek.

Şarku’l Avsat