Mısır ve Ürdün Gazze’nin yeniden imarını görüştü

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Hafız’ın açıklamasına göre, Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile yaptığı telefon görüşmesinde Mısır’ın Gazze Şeridi’ndeki ateşkesin devam etmesi için yoğun diplomasi hareketlerinde bulunacağını açıkladı.

İki bakan, Filistin Ulusal Konseyi ile koordineli bir şekilde iletişim kurulması konusunda anlaşmaya vardı. Bakanlar, Gazze’nin yeniden imarına ilişkin planları da görüştü.

Bakanlar, Mısır ve Ürdün’ün Filistin Ulusal Konseyi’ni, Batı Şeria’yı ve Gazze Şeridi’ni desteklediğini, bölgedeki Filistin halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olunması gerektiğini vurguladı.

Ahmed Hafız, telefon görüşmesinde iki devletli çözüm temelinde başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin Devleti’nin kurulması için gerekli adımların atılması noktasında ‘siyasi ve akıllıca’ düşünülmesi gerektiğinin vurgusu yapıldığını açıkladı.

Ahmed Hafız, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında görüşüldüğünü ifade etti. İki bakan, ülkelerin karşılaştığı zorluklar karşısında Mısır ve Ürdün’ün ikili işbirliğine vurgu yaptı.

Hafız, görüşmede ayrıca bölgesel ve uluslararası konuların konuşulduğunu belirtti.