Suudi Arabistan Havayolları’na ait iki adet Boeing 787 uçağı Arapça hat yazısıyla süslendi.

Suudi Kültür Bakanlığı ve Havayolları Arapça Hat Yılını kutluyor

Suudi Arabistan Kültür Bakanlığı Suudi Hava Yolları ile iş birliği içerisinde iki adet Boeing 787 uçağını hat sanatıyla süsleyerek Arapça Hat Yılını kutladı. Riyad ve Cidde şehirlerinden kalkan uçaklardan biri Londra’da bulunan Heathrow Havalimanı’na diğeri ise BAE’deki Dubai Havalimanı’na iniş yaptı.

Kültür Bakanlığı aynı kutlama kapsamında Riyad’daki Kral Hadid Uluslararası Havalimanı ve Cidde’deki Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı’nda uçakların havalanmasından önce bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında yurt dışına çıkan yolcuların biniş kartlarına iki hattat tarafından isimleri Arapça hat sanatıyla yazıldı.

Ayrıca her iki havalimanında müzik performanslarının yanı sıra Arapça Hat Yılı kutlamaları münasebetiyle bilgilendirici tanıtım kağıtları dağıtıldı. Ayrıca özel yolcu salonlarındaki (lounge) yolcular için Arapça hat yazısı ile süslenmiş boyama kitapları dağıtıldı. Her iki uçaktaki seyahat bilgi ekranında tanıtım videosu ve Arapça Hat tasarımlarını gösteren videolar yayınlandı.

Arapça Hat Yılı 2021 girişiminin ortakları, iki uçuş yolcularına Suudi kültürünün zenginliğini yansıtan bu yaratıcı sanatla ilgili afişler, hediyeler ve tanıtım içeriklerinin bulunduğu ve girişimin kimliğini gösteren bir hatıra hediye etti.

Söz konusu etkinlik Suudi 2030 vizyonunu gerçekleştirme programlarından biri olan, Bakanlık tarafından 2020 yılında başlatılan ve 2021 yılını da kapsayacak şekilde bir yıl daha uzatılan “Yaşam Kalitesi Programı” kapsamında yapıldı. Etkinlik, krallığın hat sanatını desteklediğini ve kucakladığını doğrulamak için girişim ve projelerle zenginleştirme noktasında yapıldı.

Girişim, hat sanatını başlı başına bir sanat dalı olarak öne çıkarmayı, kullanım kültürünü yaymayı, uygulamalarını kurumlar ve bireyler düzeyinde geliştirmeyi ve sektörlerin ve bireysel girişimlerin hizmet çabalarını birleştirmeyi hedefliyor.

Şarkul Avsat