(Fotoğraf:SABA)

Husi saldırısında cesedi kömürleşen küçük kızın görüntüsü tepkilere neden oldu

Yemen’de Husilerin, ülkenin doğusundaki Marib şehrinde bir akaryakıt istasyonuna balistik füze ile düzenlediği saldırıda en az 17 kişi hayatını kaybederken, Lian isimli 5 yaşındaki kız çocuğunun kömürleşmiş cesedi sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Husi milislerin şehrin kuzeyindeki er-Ravda bölgesinde, onlarca aracın benzin almak için sırada beklediği akaryakıt istasyonuna balistik füze ile düzenlediği saldırıda 5 yaşındaki Lian Taher Muhammad Ayed Farac isimli bir kız çocuğu da dahil 17 kişi yaşamını kaybetti, 5 kişi ise yaralandı.

Füzelerin fırlatılmasından dakikalar sonra gönderilen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile hedef alınan 7 araç ve 2 ambulans da vuruldu.

Yemen resmi haber ajansı SABA’ya göre, Enformasyon Kültür ve Turizm Bakanı Muammer el-İryani, Husilerin İran yapımı balistik füzeyle gerçekleştirdiği terör saldırısını en sert şekilde kınadı.

İryani, Husi milislerin bir akaryakıt istasyonunu balistik füzeyle hedef aldığını, dakikalar sonra ise kurbanlara yardım etmek için yola çıkan 2 ambulansı SİHA ile vurduğunu söyledi. Söz konusu saldırıda cesedi kömürleşmiş küçük kız çocuğu da dahil 17 sivilin öldüğünü, 5’inin ise yaralandığını da bildirdi.

Bakan, uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletleri (BM) ve ABD elçilerini sessizliği bırakarak, savaş suçu ve insanlığa karşı suç teşkil eden bu menfur suçu kınamaya, Husi milisleri uluslararası terör listelerine alma ve liderlerini savaş suçlusu olarak yargılamak için çalışmaya çağırdı.

Şarku’l Avsat