Suudi Arabistan ve Yunanistan iş birliği anlaşmasını Atina'da imzaladı (SPA)

Suudi Arabistan ve Yunanistan’dan turizm işbirliği

Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed el-Hatib, Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theoharis ile sürdürülebilir kıyı ve deniz turizm alanında bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Atina’da düzenlenen söz konusu buluşmada, Suudi Arabistan ve Yunanistan, ülkelerinde kıyı ve deniz turizminin sürdürülebilir kalkınmasına olan bağlılıklarını yinelediler.

Anlaşma, her iki ülkede sürdürülebilir kıyı ve deniz turizmini desteklemek için yatırım, insan sermayesini geliştirme, eğitim, etkinlik organizasyonu, pazarlama ve tanıtım konularında bilgi ve tecrübe paylaşımını içeriyor.

Ahmed el-Hatib yaptığı açıklamada, “Bu, Suudi Arabistan ve Yunanistan tarafından atılan olumlu bir adımdı. Bu adım, turizm için daha sürdürülebilir bir gelecek sağlayacak ve koronavirüs pandemisinin küresel turizm sektörü üzerindeki yansımalarının ele alınmasını sağlayacak uluslararası işbirliğinin meyvelerinden biridir” dedi. el-Hatib Suudi Arabistan’ın deniz ve kıyı çevresini korumaya ve ülkenin gelişen turizm sektörünün sürdürülebilir kalkınmasını projeleriyle desteklemeye kararlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Harry Theoharis ise, kıyı ve deniz turizminin ülkesinin turizm arzının “belkemiği” olduğunu, bu nedenle ekosistemleri korumanın öncelikleri arasında olduğunu belirtti. Riyad’la gerçekleştirilen bu iş birliğini somut adımlara dökmeyi ise dört gözle beklediğini sözlerine ekledi.

 

Şarku’l Avsat