El-Harc’daki Prens Sultan Hava Üssü’nde, Suudi Savunma Bakanı “Tuwaiq 2” hava tatbikatına katılanları karşılıyor

Suudi Arabistan’da “Tuwaiq 2” Hava Tatbikatı başladı

İkmal ve hazırlığı en üst seviyeye çıkarmak ve uyumluluk ve operasyonel entegrasyon kazanmak amacıyla dün çok sayıda Arap ülkesinin geniş katılımıyla Suudi Arabistan’ın el-Harc kentindeki Prens Sultan Havva Üssü’nde “Tuwaiq 2” ortak ve karma hava tatbikatı başladı.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, dün resmi Twitter hesabından, katılımcı güçlerin askeri operasyon sırasında verimliliğini artırmayı hedefleyen bu tatbikatla ilgili bir video ve resimler paylaştı.

Operasyonel, teknik ve idari yönlerden yüksek düzeyde yetkinlik ve profesyonellik gerektiren “Tuwaiq 2” tatbikatı, Suudi Arabistan’ın yanı sıra Umman Sultanlığı, BAE, Ürdün ve Mısır’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ayrıca Bahreyn ve Kuveyt de iki hafta sürecek olan tatbikata gözlemci olarak katıldı. Tatbikatı komuta eden Yarbay Muhammed Süfyan, tatbikatın, taktik hava saldırıları için operasyon ve eğitim hazırlığını artırmak ve katılımcılar arasında rekabet ruhunu yükseltmek amacıyla birçok sorti planlama ve uygulama da dahil olmak üzere farklı aşamalarda gerçekleştirileceğini açıkladı.

Tatbikata katılan tüm hava kuvvetleri, geçen cuma günü erken saatlerde tüm hava, teknik ve idari ekipleriyle Prens Sultan Hava Üssü’ne geldi.

Şarkul Avsat