Körfez – Yemen bakanları önümüzdeki hafta Riyad’da görüşecek

Körfez kaynakları Şarku’l Avsat’a verdikleri demeçte, taraflar arasındaki işbirliğini görüşmek, geliştirmek ve konseyin Yemen’e verdiği desteği sürdürmek için önümüzdeki hafta Körfez- Yemen bakanları düzeyinde bir toplantı düzenleneceğini söyledi.

İsmini vermek istemeyen bir kaynak, Yemen-Körfez bakanlar toplantısının önümüzdeki çarşamba günü Körfez Bakanlar Konseyi’nin 148. oturumunda Riyad’da yapılacağını belirtti.

Kaynaklar iki ülke arasındaki onunca görüşme için hazırlıkların sürdüğünü belirterek, yaklaşan toplantının içeriğine dair daha fazla bilgi vermedi.

Körfez ülkeleri Birleşmiş Milletler’in (BM) Yemen’deki çabalarına yönelik Müdahale Planını finanse etme noktasında Mart 2021’de bağış konferansında sağlanan toplam taahhütlerin yaklaşık yüzde 40’ına katkıda bulunmuştu.

Söz konusu gelişmeler Yemen savaşını sonra erdirme noktasındaki bölgesel ve uluslararası çabalarla paralellik göstermekte.

Öte yandan Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri’nin Yemen Dışişleri Bakanı ile Yemen’in Körfez sistemi komitelerine üyeliğini güçlendirmenin önemini görüştüğü belirtildi. Ayrıca görüşmede Yemen’in yeniden inşası, ekonomik iyileşme ve kalkınma sürecini ilerletme noktasında entegre bir plan geliştirmenin önemi ele alındı.

Şarku’l Avsat