Kanada’dan aşıya teşvik piyangosu

Kanada’nın Manitoba eyaletinde insanları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmaya teşvik etmek için başlatılan piyango kapsamında yaklaşık bir buçuk milyon dolar nakit ve burs verilecek.

Manitoba eyaleti hükümeti, ilk doz aşıyı 2 Ağustos’tan önce alanlar için ilk çekiliş, 6 Eylül’den önce iki doz aşı olanlar için de ikinci çekiliş yapılacak şekilde iki piyango düzenleyeceğini duyurdu.

Hükümetin açıklamasına göre, her iki çekilişte 18 yaş üzeri olan 7 kişi 100’er bin dolar nakit ödül alırken, 12 ile 18 yaş arasındaki 10 öğrenci de 25 bin dolar burs kazanacak.

Manitoba eyalet Başbakanı Brian Pallister, “Bir kişi aşıyı ne kadar erken alırsa, normal yaşama o kadar hızlı dönebilir. Bu piyango, Manitoba halkına kollarını sıvamak için bir değil, iki kez daha fazla neden veriyor” dedi.

ABD merkezli Johns Hopkins Üniversitesi’nden alınan verilere göre, 1,4 milyon nüfusu olan Manitoba, Kuzey Amerika’da salgından en çok etkilenen ve nüfusuna oranla en yüksek günlük vaka sayısı kaydedilen bölge oldu.

Şarkul Avsat