Suudi Arabistan’da güvenlik görevlisini namaz kılarken öldüren DEAŞ’lı idam edildi

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, 7 ay önce Cidde’de bir benzin istasyonunun mescidinde sabah namazını kılan güvenlik görevlisini öldüren DEAŞ üyesi Mısır vatandaşı Velid ez-Zuheyri’nin idam edildiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Mısırlı Velid ez-Zuheyri, geçtiğimiz Kasım ayında terör güdüsüyle hain bir eylemde bulunarak, Cidde’de güvenlik devriyelerinde görev yapan asker Hadi Kahtani’yi bölgedeki benzin istasyonunun mescidinde sabah namazını kılarken öldürdü. Fail, Kahtani’nin mescit içinde tek başına olmasından istifade etti ve onu birkaç yerinden bıçaklayarak şehit etti” denildi.

Saldırganın cinayetin ardından kaçtığı bildirilen açıklamada, “Zuheyri daha sonra güvenlik güçleri tarafından yakalanarak suç aletine el konuldu. Yürütülen soruşturma sonucunda suçunu itiraf etti. Böylece tekfirci yaklaşımı benimsediği ve terör örgütü DEAŞ’a bağlılığı ortaya çıktı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Ceza Mahkemesi tarafından cinayet ve terör yöntemiyle hareket etmekle suçlu bulunan Zuheyri hakkında verilen idam kararının yetkili İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay tarafından onandığı, ardından da infazı için Kraliyet emri çıktığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, müminlere saldıran ve kanlarını akıtan herkese karşı Allah’ın hükümlerinin uygulanacağını vurgulayarak, terör eylemlerinde bulunan herkesin aynı akibeti yaşayacağı konusunda uyardı.

Şarkul Avsat