Başkent Riyad’daki bir aşı merkezi (Fotoğraf- Beşir Salih)

Suudi Arabistan: Aşı olmayanlar 1 Ağustos itibariyle alışveriş merkezlerine giremeyecek

Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı, 1 Ağustos tarihinden itibaren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olmayan kişilerin mağaza ve alışveriş merkezlerine girmesine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, mağazalarda açılış törenlerinin yapılmasının engellenmesine devam edilmesi gerektiğini de vurguladı.

Sağlık Bakanlığı ise, son 24 saat içerisinde bin 17 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 465 bin 797’ye ulaştığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, bin 575’i ağır hasta olmak üzere aktif vaka sayısının 10 bin 142’ye çıktığı belirtildi.

Bakanlığa göre, bin 133’ü son bir günde olmak üzere şu ana kadar 448 bin 93 kişi iyileşirken, son 24 saatte 19 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı ise 7 bin 572’ye yükseldi.

Bakanlık, ülkede şu ana kadar 15 milyon 687 bin 142 doz aşı vurulduğunu da bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali, ülkede 16 milyon doz aşıya yaklaşıldığını dile getirerek, mümkün olan en fazla sayıda yetişkini aşılama hedefine yakın olduklarını vurguladı.

Bakanlık Sözcüsü, iki doz aşı olanların kan bağışında bulunmasının bir engel oluşturmadığına dikkati çekti.

Dr. Abdulali, ülkedeki vaka sayısında dalgalanma olduğunu hatırlatarak, tedbirlere bağlı kalmaya devam etme konusunda bir kez daha uyardı.

Diğer yandan, Suudi Arabistan İslami İşler, Davet ve Rehberlik Bakanlığı, cemaat arasında koronavirüse yakalanan kişilerin olmasının ardından 3 bölgede geçici olarak kapatılan 7 caminin açıldığını duyurdu.

Toplamda 127 günde geçici olarak kapatılmasının ardından yapılan sterilizasyon işlemleri ile açılan cami sayısı bin 562’ye yükseldi.

Bakanlık, herkesi ihtiyati tedbirlerle ilgili tüm talimatlara uymaya ve camilere gelenlerin güvenliği ve sağlığı için bu konuda iş birliği yapmaya çağırdı.

Şarku’l Avsat