Eski ABD Başkanı Donald Trump

Beyaz Saray eski Danışmanı: Trump salgın ile mücadele sırasında üç ‘ölümcül günah’ işledi

Beyaz Saray’ın Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü’nün eski kıdemli danışmanı Andy Slavitt, eski Başkan Donald Trump’ın yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele sırasında üç ‘ölümcül günah’ işlediğini söyledi.

Trump yönetimi sırasında ve ardından ABD Başkanı Joe Biden döneminin başlarında Beyaz Saray’ın Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü ekibinde görev yapan Slavitt, CBS News kanalının Face the Nation programında Trump’a eleştirilerde bulundu.

Koronavirüs tehdidini reddetmesi, bu konuda muhalefeti bastırması ve ABD’liler arasında bölünmeyi teşvik etmesinin ülkenin 45. başkanı için yanlış adımlar olduğunu söyleyen Slavitt şu ifadeleri kullandı:

“Trump yönetimi olmasaydı da bir salgın yaşardık. Ama Trump yönetiminin yaptığı üç ölümcül günah vardı. Birincisi, virüsün varlığı veya etkisinin reddedilebileceğine inanma gücüydü. Destekçilerinin de bu konuda onunla birlikte hareket etmesini sağladı. Bunu yapmasaydı ve sadece bir sorunumuz olduğunu söyleseydi, şimdi tamamen farklı bir durumda olurduk.”

Slavitt, Trump’ın ikinci ölümcül günahının muhalefeti bastırmak olduğunu söyleyerek, Başkan ile aynı fikirde olmayan herkesin baskıya uğradığını söyledi.

Son olarak, Trump’ın üçüncü büyük hatasının da, ABD’liler arasında Kovid-19’u ne kadar ciddiye alacakları konusundaki bölünmeleri istismar etmesi olduğunu söyledi.

Şarku’l Avsat