İsrail güçleri, Ramallah’ın doğusundaki el-Tayyibe köyü yakınlarındaki Bedevi topluluğuna ait çadırlara baskın düzenledi (WAFA)

İsrail ordusu Filistinlilerin Ramallah yakınlarındaki çadırlarını yıktı

İsrail işgal güçleri pazar günü Ramallah’ın doğusunda el-Tayyibe köyüne baskın düzenledi. Bedevilere ait çok sayıda çadırı yıktı.

Filistinli aktivist gazeteci Faris Ka’abne, Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’na (WAFA) verdiği demeçte “Büyük bir güç kullanarak bedevi topluluğuna baskın düzenleyen işgal ordusu, vatandaşların çadırlarını yıkarak mallarına el koydu” dedi.

Ele geçirilen çadırlarda 15 kişiden oluşan iki Filistinli ailenin ikamet ettiğini belirten Faris Ka’abne sözlerini şöyle sürdürdü:

“Baskın, yakınlardaki dört ailenin çadırlarının da benzer bir şekilde yıkılmasından günler sonra gerçekleşti. Yeni olan ise söz konusu ailelerin bir süre önce mülklerinin geri kalanını yeniden inşa ederek yıkıma meydan okumalarıydı. Ancak işgal edilip çadırları ele geçirildikten sonra bu da imkânsız hale geldi.”

Ka’abne, söz konusu bölgedeki yıkımların Ramallah, Al-Bireh ve Jericho arasındaki tüm Bedevi toplulukları bölgeden çıkarmaya yönelik büyük bir işgal planının parçası olduğunu vurguladı.

Şarku’l Avsat