Lübnan’da ‘Pfizer Maratonu’ kampanyası: 40 bin doz aşı yapıldı

Lübnan’da yeni tip koronavirüsün yayılımını kontrol altına almak için hafta sonu düzenlenen kampanya kapsamında 40 binden fazla kişiye Pfizer-BioNTech aşısının ilk dozu uygulandı.

Cumartesi ve Pazar günleri, ülke genelindeki yaklaşık 50 merkez, henüz tek bir doz almamış olan 50 yaş ve üzeri vatandaşlara aşı yaptı.

Diğer yandan 16 yaş ve üzeri engelli vatandaşlar aşı olmaya davet edildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Cuma günü yapılan 19 bin 89 aşı dozuna ek olarak, dün akşam itibariyle 22 bin 696 aşı dozu tamamlandı.

Refik Hariri Üniversitesi Hastanesi’nin Müdürü Firas el-Abyad, bu girişimi ‘tüm standartlar açısından başarılı’ olarak nitelendirdi.

‘Pfizer Maratonu’ adı verilen kampanya, koronavirüsün yayılmasını kontrol altına almak amacıyla Lübnan’da hafta sonu başlatılan bir dizi aşı kampanyasının sonuncusu.

Yaklaşık 6 milyon nüfusa sahip Lübnan’da geçen yıldan bu yana 54 binden fazla Kovid-19 vakası ve 7 bin 700’den fazla koronavirüs kaynaklı ölüm kayıtlara geçti.

Şu anda kaydedilen Kovid-19 vaka oranı son ayların en düşük oranı. Sağlık Bakanlığı’na göre, aşı kampanyasının başladığı Şubat ayından bu yana yaklaşık 927 bin kişi ilk doz aşısını aldı.

Şarkul Avsat