Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı

Suudi Arabistan: Güvenliği bozmak için silahlı bir hücre oluşturan terörist idam edildi

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, bugün, ed-Dammam şehrinde bazı teröristlerle güvenlik güçlerini takip etmeyi, öldürmeyi, ayaklanma başlatmayı, kaos ve mezhep çatışmayı çıkarmayı amaçlayan silahlı bir terör hücresi oluşturarak güvenliği bozmaya çalışan bir teröristin idam edildiğini açıkladı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada Suudi Arabistan asıllı Mustafa bin Haşim bin İsa Al Derviş’in yetkililere karşı silahlı bir isyan çıkarma, bazı teröristlerle güvenlik güçlerini takip etmeyi ve öldürmeyi amaçlayan silahlı bir terör hücresi oluşturarak güvenliği bozmaya çalıştığını duyurdu.

Bakanlık, güvenlik birimlerinin yakın takibinin ardından söz konusu failin yakalandığını ve şahsın idam edildiğini belirtti. Bir yetkili yaptığı açıklamada, “Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Derviş aleyhindeki iddiaları kanıtlamak üzere bir tutanak hazırlandı” dedi. Şahsın gerçekleştirdiklerini ‘haram ve yeryüzünde fitne çıkarmak’ olarak nitelendiren Suudi yargısı, Derviş hakkında idam cezası verdi. Karar, Yargıtay tarafından onandı ve kararı uygulamak üzere bir kraliyet emri çıkarıldı. Yetkili, “Daha sonra suçlu Mustafa Al Derviş, bugün Doğu Bölgesi’ndeki ed-Dammam şehrinde infaz edildi” dedi.

Güvenliği ve adaleti sağlamaya devam edeceklerini belirten İçişleri Bakanlığı, ülkenin güvenliğine, istikrarına, vatandaşlarına ve sakinlerine zarar vermeye yeltenebilecek herkesi caydırmaktan çekinmeyeceğini vurguladı. Bakanlık ayrıca, bu tür terör suçları işlemeye yönelecek herkesi, ‘kaderlerinin bu olacağı’ konusunda da uyardı.

Şarkul Avsat