Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Suudi Arabistan Ticaret Bakanı ve Enformasyon Bakanı Vekili Dr. Macid el-Kasabi’nin görüşmesinden (Mısır Cumhurbaşkanlığı)

Sisi, Suudi Arabistan ile ilişkileri güçlendirme konusundaki kararlılığını vurguladı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı ve Enformasyon Bakanı Vekili Dr. Macid el-​Kasabi’yi başkent Kahire’de dün kabul etti.

Sisi, görüşmede Kahire’nin Riyad ile ilişkileri güçlendirme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, Kahire’nin, Mısır’ın ulusal güvenliğinin bir parçası olan Suudi Arabistan’ın güvenlik ve istikrarını destekleme konusundaki sağlam duruşunu dile getirdi.

Suudi Bakan ise, Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın selamlarını Sisi’ye ileterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin gücünün altını çizdi.

Bakan Kasabi, Mısır’ın bölgedeki kilit rolü ve Arap dünyasında güvenlik ile istikrar için taşıdığı önemi ifade etti.

Kral Selman ve Veliaht Prens’e selamlarının iletilmesini rica eden Sisi, ortak çıkarlara ulaşmak için çeşitli kalkınma alanlarında iki ülke arasındaki ticaret ve ortak yatırım projelerini artırma konusuna tam destek verdiğini belirtti.

Mısır’daki faaliyetlerini desteklemek için Suudi yatırımcılarla sürekli iletişim halinde olunması gerektiği konusuna değinen Sisi, Mısır-Suudi Arabistan İş Konseyi’nin iki ülkedeki işadamları arasındaki iletişim ve etkileşimi artırma, bununla birlikte mevcut yatırım fırsatlarını gözden geçirme yönünde oynadığı role dikkati çekti.

Şarku’l Avsat