Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali (Şarku’l Avsat)

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı: Virüslerin mutasyona uğraması normal ve bunların çoğu etkisiz

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, virüslerin mutasyona uğramasının normal olduğunu ve bunların çoğu zaman etkisiz olduklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Muhammed el-Abdulali, bugün düzenlediği basın toplantısında, onaylanmış aşıların iki doz olarak alınmasının mevcut tüm mutasyonlara karşı koruma sağladığına dikkat çekerek, şu ana kadar 16 milyon 522 bin 87 kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı ayrıca son 24 saat içerisinde bin 79 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini ve ülkedeki toplam vaka sayısının 474 bin 191’e ulaştığını bildirdi.

Bakanlık, bin 516’sı ağır hasta olmak üzere aktif vaka sayısının 10 bin 896’ya çıktığı belirtildi.

Bakanlığa göre, bin 214’ü son bir günde olmak üzere şu ana kadar 455 bin 618 kişi iyileşirken, son 24 saatte 14 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı ise 7 bin 677’ye yükseldi.

Bakanlık, ihtiyati tedbirlerin uygulanmasında rehavete karşı uyararak, maske takmak, sosyal mesafeye dikkat etmek ve elleri sık sık sterilize etmek gibi önleyici tedbirlere bağlı kalmanın önemini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı ayrıca, sağlık hizmetleri hakkında bilgi almak isteyenlerin 7/24 hizmet veren 937 numaralı çağrı hattını aramasını da tavsiye etti.

Şarku’l Avsat