Suudi Arabistan’ın pandemiye karşı önlem programı Tawakkalna yenileniyor

Suudi Arabistan Veri ve Yapay Zeka Kurumu’nun (SDAIA) geliştirdiği Tawakkalna uygulaması, mukaddes mekanlara ulaşım biletlerinin kolayca rezerve edilmesi gibi bazı yeni hizmetler eklenerek güncellendi.

Bunun da hükümetin Mescid-i Haram’ın ziyaretçilerine hizmet etme çabalarına destek amacı taşıdığı ifade edilmiş.

Yeni sürümde yer alan “İmdat Çağrısı” ve “Asafni” uygulamaları, kullanıcıların iletişim bilgilerinin güncellenmesi ve ilgili merkezlerdeki karantina süreçlerinin takip ve yönetilmesine imkân sağladı.

Uygulamalar, hac ve umre izinlerinin yanı sıra güvenliği artırmak amacıyla hac veya umre için refakatçi ekleme taleplerini kabul veya reddetmeye, ayrıca kişinin kendisini hariç tutması ile izne kimin eklediğini görmesine olanak sağlıyor. Bunun yanı sıra engelli yararlanıcıların idaresinden izin kaynağını da sağladı.

“İmdat Çağrısı” ve “Asafni” uygulamaları, kullanıcının Suudi Kızılayı’ndan kendisi veya başkaları için yapılan talep durumunu gözden geçirme ve iptal etme imkânı sunarken acil durumlarda yardım talep etmesine de olanak sağlıyor. Bu da kaza veya acil yardım gerektiren durumlarda sağlık ekiplerinin hızlıca intikal etmesine yardımcı oluyor.

Ülke içerisinde yerli-yabancı fark etmeksizin telefon numarası güncellemesi yapmak isteyenlerin uygulama üzerinden oturum açmadan yardım butonuna tıklayarak gerçekleştirebilecekler.

Tawakkalna, Suudi Arabistan’ın Koronavirüsle mücadeleye yönelik sağlık çabalarında önemli rol oynamaya devam ediyor.

Şarkul Avsat